Etiketter

, , , , , , ,

Hörde talas om en för oss okänd restaurang som skulle ligga på andra sidan motorvägen det vill säga Petschkasem road i Huay Yang. Den heter Snowsand men kallas också för 360˚. Eftersom man absolut inte skall korsa motorvägen med en saläng om det inte rent av är förbjudet så finns det bara motorcykel eller bil att välja på.

Snowsand 360˚

Då vi var några stycken som bestämt oss för att åka dit fick det bli en minibuss. Hyrde bil med chaufför för 1500 bath från Jeab tur och retur och trippen tog ungefär 30 min.

Chauffören väntar utanför.

Det är bekvämt eftersom chauffören väntar under tiden så vill man åka hem tidigare är det helt ok.

De hade en egen liten grönsaksodling och mycket örter.

För att ligga nästan öde och mitt i skogen var det oväntat stort. En låg modern byggnad.

Låg byggnad med helikopterplatta på taket.

Det serveras äkta thaimat i restaurangen och personalen talade dålig engelska men det gick bra ändå. Ofta finns det bilder på alla rätter i menyerna vilket förenklar. Servicen var perfekt och vi behövde inte vänta på maten. Det var nästan så alla fick samtidigt vilket kan vara lite ovanligt.

Barnbarnet hade dock synpunkter när han såg bilden, antalet pommes var alldeles för snålt.
Det verkade vara mycket mer bördig jord på den här sidan motorvägen än på områdena närmare havet.
Utsikt från helikopterplattan.

Tack vare Helikopterplattan som man kunde gå upp på fick man en väldigt fin bild av omgivningen. Dessutom ligger restaurangen lite högt vilket förbättrar det hela. På vägen upp såg vi lantbruk, kor som faktiskt såg ut som våra Rödkulla annars är alla kor ljusbeige. Mycket höns och gummiträd men även stora fält med ananasodlingar. Hade man kunnat gå runt på fälten hade man nog sett mycket mer.

Det blev en liten video och jag lyckades ta den 360˚ utan att skaka för mycket

Här ser man även bergen som gränsar mot Burma. Får man lust att stanna kvar finns det rum/ stugor av olika slag att hyra. Kanske skulle ett rum i form av en stor tunna kunna locka lite?
Snowsand i kvällsbelysning

Vi åkte upp vid 17.00 tiden för att få möjlighet att se så mycket som möjligt i dagsljus men visst är det stämningsfullt när det börjar skymma.

Annons