Etiketter

, , ,

Ibland stannar man upp och undrar om det är något fel på hörseln när man lyssnar på radion. Det skulle vara bra med en repeterarknapp, fick i alla fall bekräftat i kvällstidningen att så inte var fallet. Min fundering kom sig av att jag hörde nyhetsuppläsaren säga, att en person som fått benen amputerade fick avslag på ansökan om rollator, anledningen var att man inte betraktade skadan som ett bestående men. Någonstans i vårt samhälle är det stor brist på kunskap den saken är i alla fall klar.

http://www.resfeber.se/

Mer positivt är årets julkalender, jag var uppe med tuppen idag för att titta på den och ja, den var bra. Gick hem ordentligt hos både Viggo o Vanna och i deras ålder är man ju specialist på barnprogram. Ikväll skall jag titta på Norges julkalender kl 18.30 i kanal 5, det är Björn Gustavsson som spelar tomte. Tänkte det kunde vara kul att se hur det går för honom.

På facebook idag såg jag ett mysigt kort från Thailand, det var Champangefrukost för någon som fyllde år, lite nostalgi i det hela eftersom jag kände igen våra fina buskar på tomten. De har nämligen hyrt vårt hus ett tag. Men visst fick man reslust, jag läser ofta i Resfeber på nätet. Där söker man inte bara restider, kostnader och dylikt utan får en massa information om platser, länder och aktiviteter. Jag kan sitta länge och läsa nyheterna där. Just nu har de en adventskalender ute, tycker ni också att det är roligt och spännande med resor?  Varför inte titta och se vad som finns i luckorna i den här kalendern

http://www.resfeber.se/

http://www.resfeber.se/blogg/2011/12/oppna-forsta-luckan-i-resfebers-julkalender-2/

När jag steg upp i ottan stannade jag en stund framför fönstret och beundrade min vackra julstjärna i näver. Fick den av en kollega för några år sedan. Visste ni förresten att det var H&M:s grundare Erling Persson som lanserade den gammaldags sjuuddiga julstjärnan i Sverige. Det var först då det blev en, som det visade sig, svensk tradition.