Etiketter

, , , , , ,

Då är vi framme vid 4:e advent och det närmar sig dagen då julgranen skall tas in för bedömning. Hittils har Rolf lyckats väldigt bra med att hitta den nästan perfekta granen, får se hur det går i år.

Den 16 december var sista dagen för att posta julkort om de skulle hinna fram i tid, för en gångs skull var de klara och blev postade. Detta skulle visa sig vara väldigt bra, eftersom  hunden åt upp min adressbok i går. Antar att det inte lönar sig att röntga honom för adresserna är väl utsuddade vid det här laget. Synd, för det fanns många namn och adresser jag gärna haft kvar. Vid sådana här tillfällen kallar jag honom för Rolfs hund, annars är han vår gemensamma lilla sötnos.

Lite skyldig tycker jag nog att han ser ut, ganska ofta faktiskt.

Det blev ett snabbt kakbak på morgonen, för att få färdigt mina favoritkakor Makalösa innan jul. (recept finns under Fortsätt läs.)

De är härligt spröda och åtgången är snabb. Nästa bakprojekt är Sätoftakakor men det receptet kommer i morgon.

Dagens datum 1884 kom första numret av Svenska Dagbladet ut, men går vi till 1828 så föddes Viktor Rydberg. Hans dikt, Tomten är lika aktuell varje jul. Glöm inte att det är TV-kväll, tre roliga program på raken, Allt för Sverige, Starke man och En idiot på resa.

Makalösa

100 gram smör blandas snabbt med 1 dl strösocker, 1 tsk bakpulver, 2,5 dl vetemjöl och 1/2 dl sultanrussin. Gör en rulle och skär ut 30 små bitar. Dessa rullas till bollar och läggs på pappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 15 minuter.

Jag gör två satser, en med russin och en utan. I den utan, brukar jag tillsätta lite vaniljsocker.

Annonser