Etiketter

, , ,

Första riktiga vardagen för året har inträtt och därmed är det många som har börjat arbeta igen. På onsdag är det tjugondag Knut och då skall enligt traditionen, julen ut. Jag tror dock att belysningen på träden ute, får vara kvar ett tag till, eftersom det fortfarande är så mörkt. Pyntet piggar trots allt upp lite. Den här dörrkransen i tyg gillar jag, köpte den i Bangkok för ett antal år sedan.

Noa har sovit över och passat på att vila upp sig efter innebandycupen, som varit i helgen. Han gillade dock inte gårdagens historia och kollade speldosan lite extra, innan han gick och la sig på kvällen. Själv kan jag sova gott, då jag har en liten skyddsängel som jag fick av mina kollegor när vi var i Krakow.Den har en dubbelfunktion, nämligen vridbara vingar. Kan alltså se ljuv o snäll ut, för att sedan förvandlas till något annat.

Utan vingar kan man kanske säga att det är en bängel. En bängel är ett gammalt ord och betyder egentligen oartig mansperson. Man kan nog säga att det är synonymt med busfrö eller skojare. Det går att vända vingarna på figuren alltefter hur man känner sig. Bra va?

1664  Svenskarna besegrar danskarna i slaget vid Kolding. Men hur besegrar man en pappa som lämnar sitt barn utanför idrottstadion i bara spelkläder, för att han tycker att han spelat för dåligt. Tycker dessutom att han kan gå hem i 6-7 mil, det skulle jag vilja veta.