Etiketter

, , , , , ,

Återigen en sen kväll, detta fast vi har bestämt oss för att bryta den ovanan. Anledningen var, Jägarna 2, filmen som Rolf fick i julklapp.

Ja den var bra, dock förstod man på ett tidigt stadium vem den skyldige var. Rolf Lassgård och Peter Stormare var som vanligt lysande i sina roller. En film för jägare onekligen, de måste känna sig hemma i vissa bitar av handlingen. Även hunden reagerade lite när han hörde jakthundarna skälla. Alltså en film för hela familjen.

Idag åkte Rolf Bergs alla tomtar ner i sin låda, nu får de inte se dagens ljus förrän om drygt 10,5 månad. Kommer att sakna dem, får väl börja så smått med påskpynt i stället.

Tog ett litet kort på en av mina favorittomtar, vilken jag fått av min mamma för ett antal år sedan. Den lyser så mysigt med sitt värmeljus på insidan. Nu får även den krypa in i mörkret ett tag.

Jag har fått förfrågan om jag inte kan skriva lite från någon resa jag har gjort, visst kan jag det. Helst skulle det vara någon resa gjord på egen hand, och då väljer jag Kinaresan som jag gjorde med mina väninnor. För att det inte skall bli så långt, lägger jag det under Fortsätt läs. Det blir av naturliga skäl lite i taget.

Vi var alltså sex personer som bestämde oss för att åka till Peking, inte med charter utan på egen hand. Detta eftersom vi ville disponera vår tid enligt eget tycke, och inte vara bundna vid tider och sevärdheter vi inte var intresserade av. Jag och Lotta hade varit där 14 år tidigare, vilken förändring, trodde knappt vi var i samma stad. Nu bestod Peking av 90% modern och 10% gammal bebyggelse. När vi var där var siffrorna tvärtom, visst saknade man den gamla delen av Peking, en del av kulturen försvinner på detta sätt. Sedan vill man inte tänka på hur det var för alla dessa människor som tvingats flytta, för de kan omöjligt ha råd att bo i denna glas- och betongstad. Men en sak är positiv, man har verkligen vinlagt sig om att behålla, parker och grönområden. Helt fantastiskt hur mycket träd som kantade gatorna, delvis har man gjort detta för att förbättra stadsluften.

Nåväl, kl 09.45 den 28 juni möttes vi på Arlanda flygplats, för att äntra Finnairs plan till Beijing (som det ju heter på engelska). Vi åkte via Helsingfors och flygtiden var ungefär nio timmar, alltså anlände vi till Peking kl. 06.55 kinesisk tid, svensk tid 01.55. Resan gick bra och service o mat utan anmärkning. Det fanns TV på varje stolsrygg, dock krånglade den lite för oss. Men fram kom vi.

Fortsättning följer.

Annons