Etiketter

, , , ,

Långfredag idag, den kom med snö och lite blåst. Borta var de vackra vårtecken som gjort dagarna lite ljusare på sistone. Utanför köksfönstret har vi en buske, vilken bär små vita blommor tidigt på våren. Idag fanns blommorna där.

Nej det är inga blommor, det är små vita snötussar.

Långfredagen, det låter lite trist och tråkigt till namnet. Idag håller man dock inte så hårt på traditionerna längre. 1969 togs förbudet bort om att alla affärer, restauranger och olika nöjesetablissemang skulle hållas stängda. Innan 1969 spelade man endast sakral musik i radion, detta kom mig att tänka på följande historia.

Vi var i Norge och åkte skidor, på långfredagen satt vi utanför hotellet och lyssnade på schlagermusik. Dagen efter stod det att läsa i en norsk tidning, svenska ungdomar spelar schlagermusik på långfredagen. Tala om att göra bort sig, nu har man Lets dance på TV, tiderna förändras.

Här hemma har Noa haft sovmorgon, Viggo har hjälpt mig påskpynta lite. Vi tog fram några gamla fula påskkärringar.

De här två har hängt med ett tag, köptes för massor av år sedan i Prag. Det var på den tiden som det inte fanns mer än ett par affärer för turister och endast ett fåtal restauranger. Nu kan man se massor av båda delar, men däremot är svårare få tag i hemslöjd.

Utanför vid ingången satte vi upp denna skräckinjagande påskgumma.

En blick på henne och de som eventuellt tänkt ringa på kommer att vända.

Nu blir det Lasagne, tar lång tid att laga och är ganska tråkigt, passar bra idag.