Etiketter

, , , ,

Ja riktigt så dramatiskt har det väl inte varit, men vi fick en rejäl regnskur i alla fall. Det blev en tidig morgon, efter att Veine Renliden haft sitt trumpetsolo klockan åtta, åt vi frukost på altanen. Strax därpå dök städerskan upp och ville städa huset, vilket hon gör på onsdagar, då är det skönt att hålla sig borta. Vi bestämde oss för att åka till Prachuap och handla lite på Tesco/Lotus.

I denna affären kan man gå länge och botanisera, efter ett par timmar gav vi upp och åkte tillbaka hem.

Det är ganska fantastiskt att se hur man gör i detta land, här har man bestämt sig för att elda upp ogräset efter vägbanan. Trots att det är motorväg hindrar  det inte att man ändå kan sprida denna rökutveckling över körbanan.

När vi kom hem var städerskan klar och det enda spår som syntes efter henne var dessa, nya blommor i vasen, förutom att det var välstädat förstås.

Det började kännas lite kvalmigt och fuktigt i luften, dessutom kunde man se en anhopning av mörka moln som tornade upp sig över hustaken. När värmen kommer över 40 grader och det blir en otroligt hög fuktighet, kan det nästan jämställas med att bada bastu.

Mycket riktigt så kom det en rejäl dusch från ovan, till glädje för alla, såväl gräsmattor som för människor och mygglarver. Då var det skönt att sitta på altanen och titta ut.

Jag kunde inte motstå att köpa en ask godis när vi var på Tesco, för mycket socker och för mycket färgämne. Med andra ord inget att dra hem till barnbarnen.

Kvällen ägnades åt att titta på TV, trots allt är det skönt att ha svenska kanaler och kunna se nyheterna hemifrån.

Vi åt på Jungelbaren, Deep fried shrimp, ris och ett glas kallt vitt vin. Kostnad 120 svenska kronor för två, vinet tog halva summan.

Kvällsbad på det och sedan godnatt. Bilden visar den upplysta palmen på tomten