Etiketter

, , , , , , ,

Idag har det varit lite svalare, regnskuren kom mitt på dagen och nu på kvällningen är det bara 28 grader. Eftersom det är 28.9 grader inne, så är det läge att öppna fönster och släppa in lite kyla.

Nong tittade in för att hälsa och lämnade samtidigt en liten present, ett doftljus i form av en hund. Den kommer nog att tilltala Ina.

Det blev våfflor till lunch idag, när jag ändå var igång, gjorde jag så att vi kunde bjuda över Margareta på ”lunch” och kaffe. Lyssnade under tiden med ett halvt öra på ”Ring så spelar vi”. En liten tur på motorcykel blev det på eftermiddagen, dels för att jag behövde bröd och dels för att jag skulle köpa ett nytt diskställ.

Vi åkte då till den nya affären som ligger på Lotusvägen efter Lotus 2. En affär som har mycket av det man behöver i hushållet.

Ägaren är född i Thailand, men har tillsammans med föräldrar och syskon flyttat till Washington DC. Han heter Ken och han beslöt att själv flytta tillbaka till Thailand efter 21 år i USA. Han är dock inte född i byn, utan valde platsen mer på måfå. Fantastiskt trevlig och pratar av naturliga skäl en perfekt engelska.

Ett nytt trevligt tillskott i byn och Rolf kör gärna dit eftersom han kan konvensera på riktig engelska. Häromdagen berättade Nong att hon varit i Kollia, det dröjde innan vi förstod att det var Korea hon menade.

När vi var nere vid stora poolen fick vi se en fågel som låg mitt på gräsmatten, när vi såg efter lite mer noggrant, var det ett litet bo med två ägg. Dagens tips på TV var ju att man inte skall sitta mer än högst fyra timmar per dag, undrar om man kan räkna in tiden på motorcykeln då ?