Etiketter

, , , , ,

Idag vaknade vi strax efter åtta, och jag är nästan säker på att vi är de i byn som vaknar sist. Det är två saker vi vaknar av, antingen Veines trumpet eller personalens tjatter. De har nämligen sin samlings- och fikaplats bakom muren, på baksidan av vårt hus. Ja tur är väl det, annars skulle vi sova hela förmiddagen, eftersom vi antagligen är de i byn som släcker lampan sist på natten.

Idag var det varmt, runt 42 grader (108 F) i solen och sol är det nästan överallt här. Det blev frukost på altanen och en strandtur. Idag var det lågvatten och därmed en bred och långgrund strand.

Vi träffade som vanligt en snäckplockare, den här gamla farbrorn går här varje morgon och letar snäckor. Visar så stolt upp sina fynd, vi pratar fast vi inte förstår ett ord av det vi säger till varandra.

Det finns något vattendjur, mask? Ofarlig i alla fall, som silar sanden genom kroppen och lämnar denna sand som spår efter sig. Jag har alltid tyckt att det ser helläbbigt ut, fast jag vet att det bara är sand.

Fina snäckor ligger det lite här och var.

Det blev middag på Kaevs idag och vi slog till med en glass till efterrätt, mycket god, 50 THB ungefär 11:-.

Tittade sedan in till Nong för att beställa en bil, eftersom vi tänkte åka en sväng till Tapsakae i morgon och inte gärna vill åka motorcykel på motorvägen. Passade på att titta lite på hennes små hundar, de är så söta dock inte så fina som våran Bachus. Det blev ett kvällsbad för att svalka oss i den här tropiska hettan, under tiden fick AC:n vara på för att kyla ner huset lite. När vi kom från poolen hade Margareta ställt en skål med bananer kokta i kokosmjölk, mycket gott. Nu är det nattsvart ute, någon släcker lampan ute och så det blir beckmörkt vid 18.30 tiden.