Etiketter

, , , , , , , , ,

Om några dagar är det dags för hemfärd, jag kommer att sakna Veines trumpetsolo på morgonen. Undrar om någon av våra grannar kan tänka sig att spela Sveriges nationalsång för oss varje morgon kl. 08.00. Visste ni förresten att det är thailändske kungen som skrivit thailands nationalsång.

Jag tog ett nytt kort på de två äggen i fågelboet på gräsmattan, trodde jag skulle hinna få se dem kläckas innan jag åker. Dessvärre blev jag utkvittrad/skälld av fågelföräldrarna så jag valde att gå min väg.

Vi har tittat på den nya sjukstugan som SLSS har på Lotusvägen, det är tryggt att ha en kompetent sjuksköterska att kunna rådfråga även om det bara är under vinterhalvåret.

Ikväll tänkte vi äta på Jungelbaren eftersom den ligger så nära, tvärsöver gatan, de hade dessvärre stängt, för lite turister just nu.

Vi fixade lite i huset, tog ett kvällsbad och sedan fick det bli en enkel middag hemma.

Bullens pilsnerkorv och potatismos, inte dumt alls.

 Vi åkte en sväng på motorcykeln, varje gång tänker jag, det är tur att man inte får en kokosnöt i huvudet, de sitter ju i stora klasar uppe vid palmtoppen.

Benjamin syrsa kom på besök på altanen, vi hade en diskussion om decibellstyrkan på deras kvällskonserter. Han verkade dock inte intresserad av sänka den, så vi får fortsätta lyssna på deras kvällsföreställningar, har vi tur blir de ackompanjerade av att antal grodor. Inga tysta kvällar här inte.

Igår åkte vår granne Margareta hem, hon blev avvinkad av flera, bland annat av sin nya husstäderska som syns här på bild. Margareta är en trevlig tuff dam på dryga 76 år, hon funderar just nu på om hon inte skulle planera en ny resa för att besöka bergsgorillorna iegn samt även besöka Galapagos öarna. Det ni!

Nu skall jag packa för hemresan, nyheterna ser vi ju på SVT World, det är lite som här, bensinpriser, matpriser, lönediskussioner. En sak är dock annorlunda i Sverige, där har vi har förutom a-kassa, en slags riksdagsstöd, fast de som uppbär det behöver inte känna någon press på att söka nytt arbete. Det är med andra ord inte lika för alla.