Etiketter

, , , ,

Att i Norrland få bo, det är härligt må ni tro, här är fjäll och djupa skogar, här är forsar, myr och mo.

Dessa rader är hämtade från en sång, som Lapp-Lisa sjöng en gång. Kom att tänka på dem eftersom jag fick en bok, Barnatro, av Björn idag. Den handlar om hennes liv, från födelsen i Mark utanför Vilhelmina, till Hedemora där hon bodde som vuxen.

Vi åkte från Norrland och fjällen igår, slog igen huset för vintern.

Valet av hemresedag var perfekt, regn och rusk hela vägen

Det råkade vara så att vi kom hem precis till min födelsedag, den inleddes med att Björn m familj sjöng för mig i telefon. Både vackert och rörande, lilla Vanna såg till att det även blev ett fyrfaldigt leverne. Facebook har ju tagit över postens roll att leverera födelsedagshälsningar. Det är händigt. Det är klart att man gärna vill ha hälsningar via posten, det kom både vackra och roliga. Blommor av grannarna, här är en bild på en av buketterna. Ändå fyller jag ju ojämnt antal år.

Ett litet hjärta tillverkat av ett annat litet hjärta, nämligen Vanna fick jag också.

De två bästa presenterna var nog, ett årsabonnemang på böcker i bokhandeln. Nu kan jag läsa mina favoritböcker utan att behöva köpa dem. Rolf var som vanligt omtänksam och gav mig dollar så att jag inte behöver snåla på resan jag och några vänninor skall göra nästa vecka.