Etiketter

, , ,

Vad gör man en kväll i Saigon, naturligtvis finns det säkert en del barer och dylikt om man nu gillar det. Om man nu inte tycker om den typen av förströelse utan hellre vill göra det vietnameserna själva gör. Det man ser är att många går mot grönområdena som finns lite här och var. Det är konstigt att man i många länder i asien har stora gröna parker mitt i storstäderna, vilka man verkligen vistas i. I motsats till här hemma. Här nedan ser man hur motorcyklarna står snyggt parkerade på därför avsedd plats.

Parkerna är upplysta och det är folk i rörelse överallt. Här hemma vågar nästan ingen gå ut i en park efter mörkrets inbrott. I Saigon utövas det motion av alla de slag utomhus, vill man vara med är det helt OK. Kanske lite bollspel?

Gillar man inte det, finns det vanlig typ av gymnastik. Här är det ingen som klagar på oljud, en högtalare av stort format släpas hit varje kväll.

I en del parker finns det gott om redskap för såväl en person som för två. Här kunde inte Britt-Marie och Marianne låta bli att prova.

Det är klart, ibland kanske man inte orkar vara aktiv varje kväll. Då är det bara att ta en tupplur eller sätta sig och vila.

Den här damen har satt sig till ro i en lekpark, kanske springer barnbarnen runt och leker. En sak är i alla fall säker, man vistas ute på kvällskvisten och njuter av svalka, vackra parker och gemenskap.