Etiketter

, , , ,

IMG

Idag var det de utländska julkortens tur att granskas lite mer ingående. Kortet ovan kommer från Holland och är ritat/målat av Anton Peick, en mycket känd holländsk målare och grafiker. Jag tror att han var född 1895 och att han mest målade nostalgiska motiv. Tycker att man kan se det på kortet ovan. De här typerna av målningar tycker jag är så fantastiska, kan titta på dem i timmar. Det finns en amerikansk målare som är otrolig på att måla detaljrikt och gärna små byar. Dessvärre kommer jag inte ihåg hans namn men min syster gör det säkert, i vilket fall kostar båda konstnärernas alster en förmögenhet.

010.JPG1Kortet ovan föll mig också i smaken, här har avsändaren valt ett motiv som passar bra till en av mottagarna. Kan tänka mig att hjorten finns där med tanke på att Rolf är jägare. Silver och guldglittret är väl riktat till mig. Snyggt i alla fall med detta tredelade kort.

008.JPG1

De handgjorda korten är väldigt vackra och mycket möda ligger det bakom dem. Köper du dem färdiga kostar de en hel del, så det vill till att inte sända för många. Ja detta var litet urval av de kort vi fått, korten får hänga uppe tag till så att vi kan fortsätta glädjas åt dem.