Etiketter

, , , ,

002.JPG1På förmiddagspromenaden med hunden såg jag denna lite roliga snökoja. Snarare är det nog snöras från ett tak, men nog ser det ut som en liten koja alltid. Det är fantastiskt vad seg snön måste vara, eftersom den håller ihop i ett enda stycke. Man ser även ränderna från taket, visst är det härligt.

Idag börjar sportlovet i många delar av vårt land, det kallas även februarilov, vinterlov, vinterferier, skidlov eller kokslov. Kärt barn har många namn, en sak har de gemensamt, det är ett skollov om vintern. Sonen med familj befinner sig i någon skidbacke och känner jag dem rätt så susar de ner i branterna med friskt humör denna veckan.

Bland nu inte ihop det med Sportlov, det vill säga det svenska black-metalbandet som sjöng lite humoristiska texter som gärna fick handla om vinter, kyla, skidåkning och snöbollskrig. Naturligtvis sjöng de om en hel del annat också, kom att tänka på det just nu eftersom namnet är aktuellt i skolsammanhang. Hoppas alla skollediga får härliga vinterlov, här skall det i alla fall bli snö i morgon.