Etiketter

, , , , ,

Goda vänner och trogna grannar, är titeln på en gammal svensk film som regisserades av Weylwe Hildebrand. Det var redan 1938 den hade premiär så jag antar att det inte är så många som minns den filmen. Handlade om en liten trivsam gata i Stockholm. Gatan kantades på ena sidan av små söta hus med höga staket, på den andra sidan var det höga hyreshus. En söt gammal film, där ingen var egoistisk och elak. Ack, så länge sedan.

Kom att tänka på filmtiteln när vi skulle åka till stan idag, det var nämligen skottat framför garaget. På något sätt låter det kanske bättre med ”Trogna vänner och goda grannar” i vilket fall var det snällt av grannarna att skotta uppfarten. Trogna vänner var vi hos i går, där blev vi trakterade inte enbart av trevligt sällskap utan även god mat.

Entrén var välkommnande med den vackra islyckta cirka 4 dm hög, på trappan. De gör flera stycken åt gången för att användas när vädret så tillåter. Trevligt välkomnande för gästerna och till glädje för de som går förbi. Något att ta efter?

003.JPG1

Entrén till middagen var inte fy skam den heller, dessutom var jag väldigt imponerad av att det är mannen i huset som står för matlagningen. En räkbakelse vars kanter är rullade i mycket, mycket finkrossade ostbågar.

017.JPG1Ser det inte väldigt läckert och frestande ut?

Resten av måltiden var i samma höga klass och smakade förträffligt. Även Bachus var inviterad till kvällens gemenskap vilket hans husse o matte var väldigt glada för. För att visa sin tacksamhet skötte hans sig hela kvällen och höll sig på mattan kan man nog säga, även om han mutades med ett tuggben.

012.JPG1

Annonser