Etiketter

, , ,

Idag blev det hundsläpp, lite tidigare än beräknat och därmed gick även den tänkta fikabjudningen om intet. Får bjuda grannarna på fika en annan dag, fast jag vet att man bör göra det i samband med ”utsläpp”. Hunden blev i alla fall överförtjust och det tog ett tag innan han förstod att det var OK att gå ut genom grinden utan koppel. Tog en snabb repa efter stängslet för att kolla sitt nya revir. Bara han inte tror att jag kommer att stå där och kasta boll hela dagarna. Det skulle innebära en icke planerad aktivitet för min del, hemska tanke.

044.JPG1

Jag kom helt plötsligt på att jag skulle laga laxpudding, det var hur många år som helst sedan sist. Nu när jag har ägg och allt, ja jag tänkte inte på fågeläggen som idag är uppe i tre stycken. Hur jag än gör lyckas jag aldrig kolla i holken när honan är där och värper, det är bara ett mer helt plötsligt.

045.JPG1

Dagens rätt, ja den var väldigt god och lätt att göra. Dessutom behöver man bara göra för två personer och slipper få en massa rester. Här får ni receptet. Jag väger faktiskt då blir det rätt. Jag använder ett paket av den rökta skivade finns även som gravad, man tar det man gillar. Den kan man dessutom köpa när priset är bra eftersom det går att frysa den. Purjolök hackar jag och fryser in i en burk,  bra att ha.

048.JPG1

Laxpudding för 2 personer (det blir så det räcker)

400 gram potatis, skalas och skivas tunt samt lägges i en smörad eldfast form. Lägg på 50 gram hackad purjolök därefter innehållet i ett paket skivad lax á 200 gram (gravad, rökt ja vad som passar). Lägg skivorna tätt, klipp en halv dl dill eller ta en halv dl fryst dill och strö över laxen. Lägg därefter på ytterligare 50 gram hackad purjolök. Sist lägges resten av potatisen över, ha så mycket kvar att det täcker, strö över en halv tsk salt. Vispa ihop 2 ägg, 1 1/4 dl mjölk samt 3/4 dl grädde, häll detta över och sätt in formen 45 minuter i en 200 grader varm ugn

Innan servering, smält 25 gram margarin och häll över puddingen så får du en god smak och ett aptitligt utseende.

En mycket god och lättlagad rätt där man dessutom kan ha mycket av råvarorna i frysen.