Etiketter

, ,

Det finns många lustiga djur i vår herres hage, ett av dem är Laman. Ett ganska fascinerande djur på många sätt, mycket beroende på sina långa öron och sin mycket långa hals. Den kan få en mankhöjd på 110 -120 cm och en vikt på 120 – 150 kg, inga små bitar med andra ord. De lever mest i Anderna och Sydamerika, där lär det finnas flera miljoner lamor, och så här på landet förstås. Förutom de långa öronen och halsen, har den en överläpp som är delade i två rörliga halvor. Det är mycket tack vare den som djuret klarar av sitt kända spottande. Nu spottar inte laman så mycket mot människor som man kanske tror, utan mer mot varandra. Det är deras sätt visa vandra vilken hierarkisk ordning som gäller.

004.JPG1

En bit bort ifrån vårt hus finns det några som har tre stycken lamadjur, en vit, en svart och en brun. Visst är de vackra och ser ganska mysiga ut tycker jag.

005.JPG1

Vår lilla flugsnapparhona, ja jag tror faktiskt hon har börjat ruva på äggen, idag har hon inte varit borta från boet så att jag har sett det. Då blev det ”bara” fyra ägg. Det är bara att vänta och se men jag tittar in till henne varje dag och ger er rapport om läget.