Etiketter

, , ,

Ibland liksom försvinner tiden bara, i synnerhet när det gäller oplanerade saker. Vilket det faktiskt gjorde idag, då finns det inte tillräckligt med tid för en mer krävande matlagning. Då letar jag efter enkla lösningar för att få en snabblagad men ändå god måltid och här fann jag en.

Recept på en god fisksoppa, enkel att tillaga med ingredienser som man oftast har hemma. En form av att koka soppa på en spik.

003.JPG1

Har ofta lite ”fuskpåsar” hemma, dvs pulverredningar av olika slag. Här är Findus fisksoppa, 6 dl mjölk och 2 dl grädde vispas ihop med påsens innehåll och får koka upp. I denna finns smakämnen, kryddor och redningen som behövs till soppan.

005.JPG1

Man kan i princip lägga i vad man vill, jag tog rivjärnet och skivade två stora potatis (delade dem i bitar), 2 morötter, lite hackad fryst purjolök och 1 msk fryst hackad dill. Detta fick sjuda i mjölkblandningen i fem minuter.

001.JPG1.jpg2

Eftersom jag hade lite fryst lax i bitar lät jag den glida ner i soppan och koka ytterligare fem minuter. Sim sala bim och du har en krämig, fyllig och jättegod soppa för 2-3 personer. Vill man göra den extra festlig lägg i sockerärter i bitar, vit fisk eller räkor. Man kan som sagt ha i vad man känner för, men bästa av allt du har det hemma i frysen. Så här får du en rätt som gästerna är övertygade att du gjort helt från grunden.

019.JPG1

Vad gäller fågelmamman så ruvar hon på sina ägg hela dagen och hon har fått mat av herr flugsnappare, så förhoppningsvis går det vägen i år.