Etiketter

, , , , ,

Sommarens fägring har väl sin höjdpunkt just nu, marken täcks av den skiraste grönska. Solvärmen kittlar på ryggen och syrenerna sprider sin fantastiska doft. I träden sitter fåglarna och drillar muntra sommartoner. Fjärilar och humlor samsas om blommornas nektar. I granar och tallar skuttar ekorrarna och vid dess fot smyger ibland en igelkott förbi. Den stora inhägnaden för hunden är klar och där njuter han av att springa efter en boll eller något annat som rör sig. Utemöblerna har åter blivit en given plats för långa behagliga kaffestunder. Läge för att bättra på solbrännan eller läsa en god bok i sommarvärmen.

004.JPG1

Eller är det kanske så här, marken är grön och ogräset växer och frodas. Överallt är det starka blomdofter som gör att man nyser hela tiden. Snöskatorna flyger runt och gör sina behov, på bilen, på garageuppfarten, på trädgårdsmöblerna, ja överallt. Myggorna är på hugget och sticker så fort de kommer åt och getingar söker boplatser. Granar och tallar blommar och släpper pollen så näsan rinner oavbrutet och snart börjar björkarna med samma elände. Hundens fina inhägnad där han skulle sitta tyst o vackert och titta på molnen, har blivit en plats där han oavbrutet kollar hur högt och länge han kan skälla innan någon bryter ihop. Ute kan man inte vara för alla mygg o flygfän, det blir kaffe i köket. Sedan är det dessutom för varmt så man blir svettig och ofräsch.

Ja det är en tolkningsfråga som görs efter var och ens humör.

Fågelmammans läge är oförändrat