Etiketter

, , , , , , , , ,

Det är skillnad på olika, ett gammalt uttryckssätt jag minns från när jag var liten. Det håller än idag för visst är det så, av olika anledningar dock. Läste i en tidning idag ett reportage angående WASA skeppet.

007.JPG1

Det här fotot är taget från vår modell som Rolf har byggt och här behöver vi inte diskutera vem som får gå ombord eller ej. Något svårt att förverkliga. Annars har jag förstått att det inte är allom givet, Paul McCartney och Mick Jagger fick inte gå ombord när de besökte museet med regalskeppet WASA. Det råder strikta regler kring detta, man skall vara statschef,  nobelpristagare eller marinchef. Vilket gör att Barack Obama har möjlighet att beträda detta anrika båtdäck när han kommer på besök till Sverige nästa månad. Är faktiskt lite avundsjuk på honom.

Fullt så hårda är inte reglerna för smakprovning av mat på ICAMAXI, där fick även jag ta del av utbudet idag. Passade mig perfekt eftersom jag hade idétorka vad gäller dagens meny. Ett nytt sätt att servera makaronerna på. Receptet fick jag på ICA

002.JPG1

Snäckmakaroner med grönt.      4 dl snäckmakaroner kokas, tillsätt därefter 100 gram finhackade sockerärtor, 5 hackade cocktailtomater, en halv kruka hackad basilika, lite olivolja, salt och svartpeppar. Lika gott varmt som kallt. Serverades med hemlagad älgbiff och som sås Philadelphiaost (liten burk) med smak av vitlök och örter, uppvispad med lite fetaost. Mättar fyra personer, gott, färgrikt och även lite nyttigt.

Passade bra med snäckmakaroner idag när jag ändå har ett marint tema på bloggen.