Etiketter

, ,

Det är nästan lite romantik över det där med att vara älgjägare, hur ofta har man inte ondgjort sig över  alla ledighetsansökningar som ramlat in under just under älgjakten. Mysigt att få sitta i skogen och njuta av medhavd matsäck och fin natur. Här kommer en liten redogörelse för Rolfs ”gårdagsjakt”. Den startade när väckarklockan ringde 05.30, då serverades han frukost samt fick sin matsäck som skulle räcka under dagen. Därefter blev det bilen fram till deras mötesplats, en promenad på cirka 6 km i fjällteräng x två och då bärandes gevär och ryggsäck. Sedan blev det spaning på hög nivå, ett par gånger förflyttade han sig någon km. Det blev två älgar skjutna under dagen, den ena passade på att simma över sjön, vilket gjorde att några av jägarna fick åka och hämta en båt för att ta sig dit. Båten skulle bäras fram till sjön, sedan skulle älgen släpas efter båten tillbaka.
Självklart skulle båten återbördas till sin ägare, byte till älgdragare för att få hem den andra älgen. Därefter skall älgen tas ur, skinnet bort och köttet hängas upp. Ja de skär bort en stor del av köttet kring kulan för att vara säkrå på att allt bly från kulan kommer bort. Med tanke på alla skriverier kring detta.

Det var Rolfs  upplevelser under gårdagen och han kom hem kl 21.00, på relativt gott humör. En arbetsdag på 15 timmar för sju personer = 105 arbetstimmar.

image

Som toppen på det hela fick han punktering och måste åka till Vilhelmina för att laga däcket. Kostnad för lagning av däck samt 22 mils bensinkostnad bör då läggas till kilopriset för älgkött. Visserligen är det hans fjärde punktering häruppe på två år, antagligen känner han någon slags plikt att gynna de lokala företagarna när han är häruppe.
För min del undrar jag vad är kilopriset för älgkött om man köper det på ICA?