Etiketter

, , , ,

Alla svampar är ju fin men dessvärre går inte alla att äta, åtminstone inte om man vill äta flera gånger. Det är därför jag köper dem på burk eller lösvikt i affären. Har en väninna som är väldigt duktig på svamp, hon vet vilka som är ätliga och goda. När vi förr gick ut i skogen lärde hon mig fyra sorter som jag skulle kunna plocka, men inte gör jag det inte. Däremot går jag gärna ut och fotograferar olika svampar, de är som små konstverk där de står i allt det gröna.

image

De här två flugsvamparna lyste så fint med sin djupröda färg med små pärlor utspridda här och där, den kan nog alla namnet på skulle jag tro.

image

Den här kan jag inte namnet på men tycker den är så fin med alla flikarna, ser ut som en lilja.

image

Är det månne en blodriska ? Jag skulle dock inte satsa någon krona på det, snygg i alla fall med sin vattensamling i mitten.

image

De här svamparna såg ut som om de är gjorda i svart sammet, växer mitt på vägen och till och med hunden tar en omväg för att inte trampa på dem.

image

Två små hederliga  KarlJohansvampar dock lite maskangripna så de får stå kvar. Det blev ingen svamp i korgen men väl i kameran och minnet vilket är mycket nog. Fantastisk förmån att få bo så här mitt i naturen och samtidigt ha möjlighet att få njuta av den på nära håll.

Älgjakten? Ja Bacchus vår lilla vovve lyckades nosa fram en älgko med kalv och återigen en björn. Den här gången skällde han mer intensivt på björnen men som tur var tog den inte illa upp, vilket jag är glad för. Kan även meddela att älgmamman med barn fortfarande mår bra där ute i skogen.

Annons