Etiketter

, , , , , , ,

Det går emot höst, det börjar bli kallt, det blir alltmer gott å vara inne. Snart är den här, betraktelsens tid. Då sommaren är blott ett minne.

Man börjar få tid, att se till varann, Man får alltmer lust att va`tillsammans. Det blir alltmer värt när vinden tar I, att känna en närhet till nån annan.

Det börjar bli dags att njuta den tid. Då alla färger är som vackrast, Det börjar bli dags att njuta den tid, Då man skall skörda allt man har sått.

Den här texten tycker jag är så fin och den säger så mycket, dessvärre vet jag inte vem som skrivit den. Den framhåller i alla fall det jag själv försöker beskriva så ofta, hösten, färgerna, frukterna, svamp, grönsaker, mörker, värme och möjlighet att ”mysa”. Vi hade igår kväll en fantastisk möjlighet att få allt det här serverat åt oss någonstans i Sörmland. Kom till goda vänner som dukat så festligt i de murriga och varma höstfärgerna.

161.jpg1

Bordet stod dukat på loftet och de levande ljusen lät sina fladdrande lågor lysa upp rummet.

005.JPG1

Värdparet hade verkligen anammat det här med att ta till vara vad naturen bjuder, skaldjurssoppa som smakade fantastiskt. En fond kokt på kräftskal enligt alla konstens regler. I soppan lades det en generös klick med creme fraiche vilken innehöll, örter, kaviar samt kräftskedar. Oj, oj.

016.JPG1

Till varmrätt blev det, tjälknöl på älg, svampsås med kantareller, vinbärsgelé potatismos med mangold, inlagd gurka samt tomater och sallad. Observera att det här handlar om vad trädgården erbjuder.

015.JPG1

Kolla in uppläggningsbrickan med sin lilla intarsia av älghorn, brickan är tillverkad av värden själv. De färgrika grönsakerna/frukterna är hemmaodlade. ja det är så man vill säga, Per Morberg släng dig i väggen. Som ni förstår hade vi en mycket givande kväll såväl mat som umgängesmässigt. Hösten är fantastisk.

Annons