Etiketter

, , , , , , , , , ,

När vi åkte till Burleson där min syster och svåger bor, noterade vi att shoppingcentran, vägarna, ja allt var så stort. Det var då vi fick förklaringen ”Everything`s Bigger in Texas” och det stämmer helt klart. Deras ”lilla husvagn” parkerad utanför huset var något större än vår. Sovplatser för sju vuxna personer klarar inte vår vagn. Utnyttjandegraden om 6-7 nätter per sommar var dock densamma som för oss.

027.JPG1

Mat är något man har gott om i Texas och det kommer att finnas med i min blogg i princip varenda dag. Den här dagen besökte vi en restaurang vid namn Cracker Barrel, en riktigt lantlig restaurang i bästa västernstil. Till min förtjusning mindes jag den från mitt besök där för elva år sedan.

22ATW72Cd2L

2013-10-23 14.30.13.jpg1

2013-10-23 15.02.31.jpg1

Med anledning av att Halloween var i antågande välkomnades vi av en konstfull utsmyckning, gjord av pumpor.

046.JPG1

Huset var byggt i den gamla stilen som jag gillar så mycket, en enkel altan där man kan sitta i en gammal gungstol och se ut över markerna. Här sålde man dessutom gungstolar.

2013-10-23 14.31.25.jpg1

 

Inredningen påminde om en insidan på en farm från gamla västernfilmer, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är i västern den finns. Den första Cracker Barrel Old Country Store startade i september 1969 och platsen var Libanon i Tennessee. Det är en ort som präglas av jakt och antikvitetsintresse. Där fanns en familj som ägde en bensinstation och det var sonen i familjen som så småningom förverkligade sin tanke, nämligen den att folk som åker på vägarna även behöver äta.

048.JPG1

Sonen hette Dan Evins och hans företag har idag 600 restauranger fördelade på 42 stater i USA. Konceptet är detsamma, rejäl mat på råvaror av hög kvalité. Maten var också mycket god och höll samma klass som stället i övrigt. Innan man kommer in i restaurangen passerar man en väldigt mysig affär med allehanda ting från västern, kryddor, hantverk med mera och är ni nyfikna titta gärna in på deras hemsida. www.crackerbarrel.com