Etiketter

, , , ,

Dessa ord är hämtade från första Moseboken och berättelsen om jordens skapande, det är kanske inte just det jag tänker på när jag skriver dem. Nej, det är mer behovet av att lysa upp tillvaron i vårt just nu rådande mörker. Observera att jag inte lägger några politiska åsikter i detta, det är helt och hållet vintermörkret jag syftar på. I år har jag märkt att det är många som har tullat på datumet och inte kunnat vänta till 1:a advent innan all belysning har tänts såväl ute som inne.

För vår egen del har vi tänt våra 14 adventsljusstakar, 2 adventsstjärnor, 2 utegranar, 1 äppelträd och en grangirlang runt ytterdörrens karm. Vårt kvot av upplysning är alltså fylld. Så här ser det ut i köket för närvarande genom en dimmig kameralins men trivsamt är det.

Yttertemperaturen är -4 grader, +om  ordstävet håller ” Anders braskar, julen slaskar” vi får ändå hoppas på en vit jul i år.

005.JPG1