Etiketter

, , , , , ,

Idag skriver vi den 12 december och enligt traditionen skall man denna natt hålla Luciavaka, dvs vara vaken hela natten. För ett antal år sedan var det även en sed att eleverna samlades på Luciamorgonen och gick hem till sina lärare för att ”lussa”.

När jag var liten fick man vara uppe lite sent kvällen före Lucia, dessutom fick man följa med de vuxna ut på stan för att titta på Luciatåget. Det var så vackert med vagnarna med Lucia och hennes tärnor på och som sakta rullade genom centrum i kvällsmörkret. I små stånd efter gatan såldes det varm glögg och pepparkakor, nu känns det som det vore hundra år sedan. I år blir det morgonkaffe framför TV-n allt medan luciasångerna strömmar genom etern.

Julklappstips, en bok naturligtvis och även denna är av det lättsamma slaget. Mikael Bergstrands, Dehlis vackraste händer, så välskriven, rolig och med en underbar värme.

delhis-vackraste-hander

Mycket känner man igen från sig själv och sin omgivning, en bok som när man läser den inte kan låta bli att le lite nu och då. Vill ni göra någon glad då köper ni den här.

För att muntra upp mig själv inhandlade jag när vi var i Texas på barnbarnet Inas inrådan följande.

006.JPG1

Vanilla lace lotion på Victoria´s Secret, en lite lyxig affär att shoppa i, nu står flaskorna på hyllan i badrummet.