Etiketter

, , , , ,

När åttaåriga barnbarnet kom igår hade hon en önskan vilken hon gärna ville ha uppfylld, att vi fick strömavbrott. Ville uppleva hur det är att bo på landet, hon ser det så även om det bara är 17 km till en större stads centrum. Ett löfte som inte var helt lätt uppfylla, men ibland slår ödet till. När vi skulle göra frukost idag klockan nio försvann elen, vilken lycka. Hela 75 minuter, det blev kall frukost, många stearinljus och julpyssel i köket. Riktigt trevligt tyckte jag och hon var nöjd med lite ”läskigt” mörker.

Tog mig tid att se en film så här i vintermörkret, Goodbye Bafana en film gjord av Bille August. Den handlar om Nelson Mandelas år på Robben Island och dennes relation med fångvaktaren James Gregory. Filmen spelades in 2007 och med tanke på att Nelson Mandela nyligen gick bort kändes det bra att se den nu, lite påminnelse om hur det var och hur det är i världen skadar aldrig.

002.JPG1

För övrigt är det snart dags att skaffa lite julblommor och pryda upp hemmet med, blommor saknas inte eftersom mina orkideer tycks ha fått ”fnatt”. De blommar som aldrig förr och stora blommor dessutom, bara att tacka och njuta.