Etiketter

, , , , , , , ,

Idag är det den 6 januari och därmed även Trettondagen vilken här i Sverige är en allmän helgdag, dvs röd dag i almanackan. Den första kända benämningen på denna dag är Epifaniadagen vilket lär betyda uppenbarelse. Alla som har en julkrubba vet ju att det är först idag som den är komplett, eftersom det är idag man ställer dit de tre vise männen. Trettondagen var till förtret för kung Herodes eftersom han då blev medveten om att en ny kung hade kommit till världen, då de tre vise männen kom med gåvor till det nyfödda gossebarnet i form av guld, rökelse och myrra. Vad är då myrra? Om jag förstått det rätt är det en form av kåda som används i rökelse.

009.JPG1

Vi har visserligen inte fått dessa gåvor idag men väl en chokladask, inte dåligt det heller. Rolf och jag kämpar tappert för att få slut på den samtidigt som vågen kämpar för att orka med den extra vikt som plötsligt dyker upp när jag ställer mig på den.

001.JPG1

 

Rökelse har jag inte sett men en förfärlig ”Londondimma” när jag var ute ock körde bil idag. Så här såg det ut på vägen med helljus.

004.JPG1

Så här såg det ut med halvljus (fotona tagna utan blixt). Det jag är mest förvånad över är alla de personer som går vid och över vägen utan en enda reflex. Ett rent under att de klarar sig eftersom det är omöjligt att se dem när det är sådan dimma eller är det Pekings smog som kommit?

Inga tre vise män har dykt upp men väl har sonen med familj lyckligen anlänt hem från sin vistelse i Thailand och vi är väldigt tacksamma för att de är välbehållna med undantag för sonhustruns ben.

Ben2

Detta skall väl bli bra så småningom. Så dagen har varit bra, kanske tack vare sitt budskap.

Annons