Etiketter

, ,

Har länge det vill säga i flera år planerat att baka en Mazarinkaka, dels för att Rolf älskar mazariner och dels för att det verkar spännande att göra en. För flera år sedan hittade jag det här receptet i en tidning, minns inte vilken. Naturligtvis fanns det bilder på hur man gör men dem har jag inte fotat.

009.JPG1

Själva degen görs som till en pajdeg och förvaras kallt en halvtimma, mandeln mals och jag skalar den inte, därefter blandas allt till fyllningen. Platta ut degen i en form med löstagbar kant och häll därefter i fyllningen. Grädda cirka en halvtimma i 175 grader. Låt kakan kallna i formen, smält lite röd gele och pensla på den, när den kallnat ta lite florsocker utrört i vatten och pensla över.

001.JPG1

Då blir den så här och förhoppningsvis smakar den lika bra som den ser ut. För vän av ordning, jo jag lägger några pusselbitar varje kväll och nu har det blivit en liten kant.

011.JPG1

Annons