Etiketter

, , ,

Söker man ny bostad och dessutom vill ha lite miljöombyte är det dags att ställa sig i kö. Läste i tidningen att det redan nu är drygt 200 000 personer som vill ta chansen att flytta till Mars, av dessa är tio stycken svenskar. Visserligen är det tio år innan det kan bli aktuellt eftersom de fyra första personerna skall åka 2024, de har dessutom bara enkelbiljett. Antar att det tar tio år innan man har hunnit klura ut vad man skall ha med, hur många kilo får man ha med på en sådan resa. Vilka kläder behövs och finns det något språk där?

Funderade på det när jag idag tittade på en skål med apelsiner, undrar om det finns apelsiner på Mars och kan man laga apelsinsoppa? Även om jag är ganska reslysten av mig avstår jag med glädje från denna resa och flytt. Däremot kände jag för att laga apelsinsoppa vilket jag inte ätit sedan jag var liten.

003.JPG1

Apelsinsoppa

Koka upp 6 dl vatten med 2 msk potatismjöl, låt det svalna riktigt. Pressa 3-4 apelsiner till 2,5 dl juice samt skär 2 apelsiner i skivor som halveras. Vispa ner juicen i vattnet och lägg i fruktköttet, smaka av med en halv matsked strösocker. Läskande och god vitaminbomb.

Annonser