Etiketter

, , , , ,

Eftersom det blir lite för dyrt att köpa kringlor till kaffet varje dag beslöt jag mig för att baka lite vetebröd idag. Det heter ju vetebröd enligt barnbarnen trots det fortsätter jag att säga ”vettebröd” och har så gjort sedan jag var liten, antar att det är dialektalt. Det var inte bara kostnaden jag tänkte på, utan hoppet om att hunden kanske inte kommer att gilla mina hembakta bullar så att även vi får smaka dem.

Varje gång jag bakar vetebröd tänker jag på ramsan, Baka, baka liten bulle, rulla, rulla liten bulla, ringla, ringla liten kringla, och strö på socker och strö på socker, och skjuts in i ugnen. Det är rörelser till och barnen var så förtjusta när man drog den. Görs det idag?

När brödet är färdigbakat lägger jag på en så kallad bakduk, det är en gammal som jag tror att min mamma har sytt men det kan även vara mormor. Kommer ni ihåg de där fina förhängena man hade framför handdukarna i köket, så att det skulle se finare ut. En sådan är det och jag gillar den skarpt.

003.JPG1 Texten, Vi som går köksvägen, är som ur en reklamfilm med Ria Wägner.

004.JPG1

Fint blev brödet och kanske, kanske får hunden smaka en bit.

Annonser