Etiketter

, , ,

Min förkylning sitter i sig och jag låter som en gammal häst som fått ”kvarkan”. I morgon har jag en tid hos tandläkaren på eftermiddagen, tilläggas kan att jag har en väldig tandläkarskräck. Lite ojust eftersom han är väldigt trevlig och har stor förståelse för mitt problem. Låter lite fånigt men så är det, så jag förbereder mig för en sömnlös natt. Eftersom jag är förkyld (nåja den börjar att vända) bad jag Rolf om råd, kanske jag borde ringa återbud. Det tyckte han inte. Vill ju inte smitta min tandläkare i onödan så jag ringde mottagningen för att kolla om jag verkligen borde gå. Det borde jag, så det är bara att bita i det sura äpplet och ta sig dit i morgon.

Som tröst kan man ju alltid göra en chokladtårta och här kommer receptet.

003.JPG1

Grannens Chokladtårta
60 g smör
125 g blockchoklad
1,5 dl strösocker
3 ägg
60 g kokos
2 tsk potatismjöl

Smör och blockchoklad smältes tillsammans över vattenbad.
Äggulor och socker röres.
Kokos och potatismjöl blandas.
Kokos+potatismjöl hälles i smeten äggulor+socker.
Äggvitan vispas till hårt skum.
Smält blockchoklad+smör röres i smeten äggulor+socker+kokos+potatismjöl.
Allt röres försiktigt ned i den hårt vispade äggvitan.

Väl smord och bröad form med diametern 21 cm
200 grader, 20 min långt ned i ugnen

Tips: Låt kakan stå i ugnen ytterligare 10 min övertäckt med folie!
Kakan måste kallna i formen innan man stjälper upp den!

Vispa 3 dl vispgrädde!
Lägg vispgrädden i ett tjockt lager ovanpå kakan!
Flisa blockchoklad över!