Etiketter

, , ,

Titeln på dagens fundering kommer delvis från filmtiteln; Huset som Gud glömde. I det här fallet är det ”Byn som Telia glömde”. Antar att det måste vara en miss från deras sida att täckning för telefon/internet inte fungerar. I alla typer av reklam som gäller telefonabonnemang läser eller hör man om deras otroliga kapacitet och räckvidd. Nu måste jag väl ändå i ärlighetens namn säga att just när det gäller området kring Borgafjäll är ändå Telia det bolag som är bäst. Har man sedan en hederlig pensionärstelefon går det ännu bättre. Orsaken att det inte fungerar så bra lär vara att man beräknat efter antalet invånare i byn, det är bara det att vissa tider fördubblas antalet invånare flerfaldigt och då räcker inte kapaciteten till.

297

(Välkommen till Borgafjäll är dock alla och här studerar Rolf en karta över omgivningarna)

I denna tid när tekniken styr de flesta vardag är det katastrof, svårt med e-post, blogg, bankärenden med mera. Så för min del blev det några veckor utan detta nöje. Kanske är det så att det till och med kan vara hälsosamt att vara datorfri ett tag. Telefonen vill jag dock ha tillgång till och visst fungerade den då och då.

Det finns andra hjälpmedel att ta till, en bra kamera att fånga alla vackra bilder som blir tagna under vistelsen. Jag har tagit så fina foton vilka jag tänker dela med mig av till släkt, vänner, blogg och facebook. Det lilla minneskortet sattes in i datorn när jag kom hem, ett så smidigt sätt att få över sina bilder för att senare kunna titta på dem. Vad står det då? Minneskort fullt. Ja det är klart jag har ju tagit massor av bilder, då står det plötsligt, fel på minneskort.

Trots Rolfs experthjälp och även grannens lyckades det inte, varför det lämnades in på en fotoaffär. Men icke, det är bara att glömma dessa bilder. Är inte tekniken underbar. Det får bli tecknat framöver.

 

 

Annons