Etiketter

, , , , , , ,

Idag hade vi besök av barn och barnbarn det är alltid roligt, eftersom jag gillar att laga mat är det ju skönt om någon tycker om att äta upp den. Frysen har en tendens att bli alltför full snabbt. Sedan har jag njutit av, ja numera kallas det ju för seriefrossa när man kollar på flera avsnitt i en serie i ett sträck. Det började en miniserie i söndags, Doctor Thorne,  drama i tre delar av Downton Abbey-skaparen Julian Fellowes. Serien bygger på den viktorianska romanen av Anthony Trollope. En romantisk historia men vacker med alla fantastiska bilder från natur och otroliga slott och herresäten.

Även om december månad var lite deprimerande av och till så finns det ju alltid små glädjeämnen. Som när grannen tittar in på julaftons förmiddag och överlämnar en liten hustomte med tillhörande katt, får man trist kan man dela och pussla ihop katten. Men det är tre bitar så det kräver en viss intelligens. Både katt o tomte tillhör mina favoritsaker.

dscn8900-jpg1

Ett annat trevligt ögonblick var när hundens bästa kompis, en fantastiskt trevlig tjej kom med en julblomma.

dscn8855-jpg1

Den är ännu vackrare idag då den växt en liten bit.

Till helgen firar vi Trettonhelgen och då är det ofta det blir lite kaffefrämmande. Jag bakade den här kakan och bjöd på när vi hade familjemiddag före jul. Lättgjord, fräsch och välsmakande, ett bra alternativ till kladdkakorna. Garneringen kan ju göras efter årstid, bra som den är eller servera med glass eller grädde. Hittade receptet på nätet.

dscn8798-jpg1

Mjuk kaka med karamelliserad mjölk

Smält 150 gram smör och låt det svalna, rör sedan ner 1 burk karamelliserad mjölk, 1,5 dl socker, 1,5 tsk salt och 2,5 dl mjöl till en jämn smet. Därefter iröres 3 ägg (1 i taget) rör tills det blir helt slätt. Häll smeten i en form som har klätts med bakpapper i botten, smörj sidorna på formen.

Grädda i 175 grader cirka 20 – 25 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten.

Mycket god och går bra att frysa.

Annons