Etiketter

, , , , ,

Så är jag tillbaka efter 8 dagar på Fuerteventura, den näst största av Kanarieöarna. Det blev denna ö eftersom Ina och Noa fick välja aktivitet till höstlovet och det landade på charterresa med all inclusive. Enda kraven var, bada, läsa, sola. Sagt och gjort det blev en bokning till Fuerteventura och byn Corralejo. Jag minns inte när jag åkte charter senast men jag har sett filmen Sällskapsresan flera gånger. Den är inte hälften så spännande som Mad Dogs resa till Mallorca, fast den hade kanske ett bättre slut. Nåväl avresedagen kom den 7 november och Rolf körde oss till Arlanda tidigt på morgonen. Resan gick förvånansvärt bra och tog cirka sex timmar. Servicepersonalen på planet visade sig bestå av enbart män, vilket är lite ovanligt. Men att åka charter visade sig vara ett pussel, boka sittplats på flyget 145:-, boka mat på flyget 180:-, hörlurar 45:-, transfer till hotell 180:- avbokningsskydd, försäkring osv. snart har man dubblat biljettpriset. Dessutom säljer man skraplotter och diverse ting till extrapris på flygplanet. Det blir bara för mycket. När vi väl var framme började mörkret att lägga sig över ön. Hotellet visade sig dock vara trevligt, med stora luftiga sällskapsytor.

Efter att vi installerat oss i rummen blev det middag och därefter ett parti airhockey.

Dessvärre förlorade jag varenda match eftersom det visade sig att man måste vara väldigt snabb samt ha en rejäl kraft i armarna. Efter en välbehövlig natts sömn såg vi hotellet från den ljusa sidan.

Det var betydligt mer välkomnande. Fuerteventura är ju surfarnas paradis vilket man verkligen förstod när man såg havet och stranden. Det är en ö med ständig blåst och oftast väldigt höga vågor.

Mjuk vit sand låg över hela ön, ibland täckt av små lavastenar. Kanske är det inte den barnvänligaste stranden då vågorna slår höga bara ett par meter ut. Men en lång, lång strand som inbjuder till promenad i vågskvalpet. Första dagen blev det en rejäl promenad och efter cirka tjugo minuter upptäckte vi att det var blandade badgäster dvs även nudister som fanns där. Varför vi vände och gick tillbaka. Det kom mig att tänka på det brittiska programmet ”En idiot på resa” som gick i våras, det börjar nya avsnitt nästa måndag. De får inte missas. Naturligtvis måste vi utforska Corralejos shoppingmöjligheter, det var snabbt gjort. Men vi hade tur, dagen innan hade Ina och jag pratat om ”Fisk-spa” och helt plötsligt var det bara där.

Måste bara provas och visst kändes det skönt, lite kittligt i början men sedan var det väldigt avkopplande. Av resultatet att dömma så borde fiskarna ätit för flera dagar framöver. Vi gick därifrån med mjuka, lena fötter och hade dessutom batalt cirka 500 kronor mindre än här hemma. Veckan började väldigt bra men innan jag somnade den kvällen sände jag min systerdotter en tanke. Hon har ledigt från man och barn 10 dagar för att göra en pilgrimsvandring i Spanien. Efter en vandring på 10 mil hade jag önskat att hon hade haft tillgång till ett helt badkar med småfisk. Vi gjorde mera men det berättar jag om i morgon.

Annons