Etiketter

, , , ,

Det händer stora saker omkring oss idag. Först står det i tidningen att man har lagt förslag om registrering av kattinnehav. Kanske ger det lite nya arbetstillfällen, måste till för att hålla koll på alla avlägsna gårdar som har 1,2,4 huskatter i ladorna. Kommer de att följas upp på samma sätt som TV licensen? En blänkare på TV:n ”Denna vecka kommer vi att följa upp alla kattinnehavare i övre norrland, du har väl registrerat din katt”? Vad vår Maxi (namn efter storlek) tycker om saken vill han inte uttala sig om. Men ser dock lite grym ut.

Dagens tidning skrev även om att åtal gällande bilkörning, det gällde en bilförare som kört i stadens centrum med lite annorlunda last. Han hade kört en skåpbil med tre passagerare på taket, varav en satt i rullstol? Bilföraren hävdade att han var helt ovetande eftersom han inte sett dessa fripassagerare, man undrar om han skulle köra bil överhuvudtaget?

Mina nötkakor från igår? Jo de blev fina, fick godkänt av Rolf som avnjöt en till kvällskaffet.

Hunden och husse är på lydnadskurs, det är inte många gånger kvar, jag funderar om de kan gå om eller åtminstone få kvarsittning för att träna på det som inte har fastnat riktigt. Själv skall jag gå på en helt annan kurs, nämligen avslutning på sexåringens balett och se vad hon lärt sig. Hon talar om positioner på franska som jag inte riktigt förstår, men nu får jag väl se vad det är.

För övrigt har jag packat upp årets lilla tomte av Rolf Berg, den kommer att göra sig bra framför den lilla stugan till jul. Visst är hon söt.

 Passar på att visa mina favoriter bland tomtar, jag har fått en varje jul de senaste åren och jag älskar dem.

        En tomte från varje land. Än är inte alla länder representerade, men här är ett smakprov, en tomte från Lappland och en från USA. Får väl ta en samlad bild när jag sätter upp dem till jul. Ha en bra dag alla.