Etiketter

, ,

Gårdagens avslutning på Vannas balettskola var trevlig, de är så duktiga och frimodiga de små. En hel del har dom lärt sig under denna terminen och jag hoppas det blir en uppvisning på Stadsteatern i vår,  precis som de hade i våras.

Vanna i action.

Alla var förstås duktiga men jag tyckte nog att Vanna var bäst, fast så tycker kanske alla far/morföräldrar. När jag kom hem gjorde jag i ordning en pepparkaksdeg och för ovanlighetens skull blev den riktigt bra. Har inte bakat pepparkakor på årtionden, men tyckte det skulle vara kul i synnerhet som Vanna var baksugen och ville vara med. Receptet fick jag av Petra, lättgjort och lättkavlat. Det var bara det att det blev så mycket, fast hade jag läst ordentligt hade jag sett att det stod, 5 gånger grundreceptet. Nu får jag väl baka någon timma varje dag framöver.

Vanna var väldigt duktig, fyllde en stor burk ganska snabbt, med allehanda figurer.

En del av Vannas pepparkakor.

Numera hör elefanthuvuden till julens bakformar. Det blir mer och mer internationellt.

Snön är redan försvunnen, det traditionella fyrverkeriet den 1:a advent blev uppskjutet på obestämt datum då det stormade den tänkta dagen och idag är det Anders. Anders slaskar, julen braskar är ju ett gammalt ordstäv, kanske blir det en vit jul ändå? Fast det är ju värre för dom i norr där det kan bli tvärtom ifall Anders braxar o julen slaskar?