Etiketter

, , , , ,

Nu blir det två minuter ljusare för varje dag som går, tycker kanske inte att jag har märkt något av det ännu. Vi går alltså mot ljusare tider, Rolf passade på att ta en bild av julens utebelysning, medan den syns i mörkret.

Jag tycker han fick till belysningen väldigt bra i år, även de små gillade det. De funderade dock på hur han kunde nå så högt upp, för att sätta dit ljusen.

Idag 1927 genomfördes det första telefonsamtalet mellan två länder, de utvalda var New York och London. Detta fick mig att tänka på att vi inte lagt in Skype ordentligt, på den så kallade, min dator. Måsta snart göra det, eftersom det var ett tag sedan jag pratade med min syster i USA. Jag tycker det är helt fantastiskt att kunna sitta framför en skärm och se den man pratar med. Dessutom kostar det inget, otroligt.

Kvällen i går blev sen, Ina och jag satt återigen och spelade Kalaha till kl 24.00. Därför blev det en sen grattishälsning till min kompis Marianne som ju faktiskt fyller år idag.

Grattis Marianne, nästa gång du fyller år, kommer det nog en bild tagen i Vietnam, vem vet? Dagen till ära bjuder jag på en beskrivning av min, i mitt tycke god efterrätt. Finns under Fortsätt läs.

Mango Glace au four.

4 portioner.

4 skivor sockerkaka, Gräddglass, 1/2 dl Mangojuice, 3 äggvitor + 2 tsk strösocker.

Lägg en skiva sockerkaka i botten av fyra eldfasta formar, dränk in dem med Mangojuice eller någon annan exotisk smak. Fyll sedan halva  formen med vaniljglass, lägg på några bitar Mangokött, och därefter fyll upp med mer glass. Ställ in dem övertäckta i frysen ett dygn. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa tre äggvitor till hårt skum och vänd då i 2 tsk strösocker, fördela detta i formarna. Det skall gå en bra bit över. Ställ dem i ugnen, men passa noga, de skall bara bli lätt ljusbruna på ytskiktet.

Detta får man göra precis innan servering. Jag använder ”riktig” gräddglass, då den blir bättre vid upptiningen. Mango köper jag fryst, de bitarna är bra att ha i frysen, till efterrätter, sallad m.m.

Annons