Etiketter

, , , , , ,

Då har veckan ånyo börjat och det med besked, det var aprilväder redan i mars och det är tur att vinterdäcken är kvar på bilen. Dagen började hälsosamt med en halvtimmes morgonpromenad med hunden, därefter en halvtimme på löpbandet. Detta toppades med en vitaminrik hälsodryck, får se hur länge det håller.

Skall träffa några gamla arbetskamrater på konditori Ofvandals vid lunchtid, där har de så otroligt goda sötsaker. Nej, jag skall inte falla, det blir en rågbulle. Just nu är det riktiga snöbyar och vi som trodde vi lämnade dem i fjällen. Inte kul, eftersom vi skall till Sala på som vi hoppas vårt sista styrelsemöte i samfällighetsföreningen. Kanske hinner det sluta snöa tills det.

Jag har inhandlat ett påskägg, det är designat av Lasse Åberg och fyllt med 2 hg mjölkchoklad, ingen fara det skall ges bort, inte ätas av mig. Det var så fint att jag inte kunde motstå det.

På förmiddagen lyssnade jag med ett halvt öra på Täppas Fogelberg, han pratade om en ny bok som kommit ut. Boken heter, Havsmannen och är skriven av Carl-Johan Vallgren. Verkar vara en spännande bok, men riktar sig kanske främst till ungdomar.

Handling: En spännande och vacker bok om syskonkärlek och svek i
Falkenberg i början av 1980-talet. Nella lever med en alkoholiserad mor och en kåkfarare till far. Den yngre brodern Robert är mobbad i skolan, och Nella gör allt för att skydda honom. På så sätt hamnar hon i ekonomisk skuld till broderns värsta plågoande, som verkar vara i stånd till vad som helst.

Hur gripande och bra den än är, så tycker jag bättre om att läsa, så kallade lättare böcker, eller en bra deckare. Denna är bra, men handlar om en vardag som tyvärr är nära verkligheten, och det man läser om i tidningarna. Det får räcka med att läsa det där för min del.

Annons