Etiketter

, , , , , , ,

Fredagen den 13:e förflöt utan några intermezzon, och det är jag tacksam för. Däremot är det lite lurigt idag, riktigt aprilväder ute, snöar ganska bra och endast en plusgrad. Tycker synd om Noa som skall spela två fotbollsmatcher ute. Får bara hoppas att han inte halkar omkull, i morgon blir det utematch i Västerås. Man blir lite berest, tack vare idrotten.

Själv skall jag gå på bio på eftermiddagen med Vanna, vi skall se en spännande film, ”Prinsessan Lillefee 2, den lilla enhörningen”. Rolf har gått igenom julgransljusen för utebruk, så nu fungerar alla. Han har en viss framförhållning, men det är klart det är bara 254 dagar till julafton, så det gäller vara ute i tid.

Gårdagens bild på de vackert gula krokusarna, andades vår och värme. Bilden till höger tagen idag är mörk, dyster och kylig. Detta fenomen av växling i naturen kallas för, april.

Ikväll blir det smalmat, men igår blev det lite festligt. Biff på älgkalv, potatis, morötter, lite creme fraishe utrörd med stekskyn. Plus min favoriträtt på sparris, jag har alltid en förpackning av den smala gröna, frysta sparrisen hemma.

Recept. Dela den frysta sparrisen i tre delar (mängd efter behov), stek den på relativt hög värme i lite olja. Lägg därefter i en rågad tesked solroskärnor per portion och låt dem bli lite rostade. Strö över flingsalt och sist när man lagt upp det på tallrik eller fat, strö över lite riven parmesanost. Eventuellt kan man spraya på lite olja med citronsmak. Det är så gott, kan användas som en liten rätt med bara lite skinka, eller något annat gott.

Mjölk är alltid gott till mat, och så mycket lättare att bära hem från affären, sedan Tetra Pak kom 14 april 1954.