Etiketter

, , ,

Har firat lite födelsedag idag, egnetligen fyller Björn inte förrän nästa lördag, men eftersom vi inte är hemma då, tog vi det idag. Rolf bakade sin sockerkaka på förmiddagen, han gör en helt vanlig sockerkaka som alltid blir både bra och god.

Därefter förvandlade jag den till en frukttårta. Delar sockerkakan i tre bottnar, på den första lägger jag fyra msk jordgubbssylt utrört med tre msk grädde. Tar sedan 8 små maränger som jag krossar grovt och lägger på. Vispar upp en 3 dl vaniljvisp, lägger en tredjedel på syltblandningen, på med nästa botten och en tredjedel vaniljvisp på den. Sist lägger jag på locket, brer ut resterande vaniljkräm och lägger på ett tjockt lager av olika sorters bär (helst färska). Bra om den får stå några timmar och safta till sig. En jättegod tårta som alla fyra barnen gillar, i vaniljvispen är  det ju dessutom bara 12 % fett, vilket gör den magrare än om man hade vispgrädde. Perfekt eftersom inte alla barnen gillar grädde.

Det blev bara ett ljus för att inte förstöra den härliga dekorationen. Nu blir det innebandy, fotboll och mord i paradiset på TV för resten av kvällen. I morgon skall jag åka och kolla hur det går för Noa när han står och säljer på loppis, en riktigt liten affärsman den där killen.