Etiketter

, , ,

Idag är det Valborgsmässoafton och den firar vi i Thailand. Skall man vara riktigt ärlig firar vi den inte alls. Dagen startades klockan åtta, då en av våra grannar, Veine Renliden spelade thailands nationalsång på trumpet. Det lät väldigt vackert, men så är han ju inte vem som helst, när det gäller att spela trumpet. Senare på förmiddagen kom Peter och drack ”svenskt kaffe”, hans fru är på resande fot några veckor, så han passade på. Hemma äter man sillunch en dag som denna, vi passade på att åka ner till havet och se på när de gjorde i ordning hummertinorna i stället.

Det är ett arbete där hela  familjen hjälps åt under många timmar.

Unga såväl som gamla hjälps åt, nya färska palmblad skall fästas på hummer- tinorna för att lura in humrarna. Innan dess skall alla tinorna tvättas rena.

Glatt ställer de upp för ett fotografi och ser så nöjda ut, trots värmen. Innan vi åkte hem, tog vi en sväng förbi affären, eftersom vi bjudit över Stig och Margareta på kaffe. I denna hetta orkade vi inte med mer under denna dag. En simtur i poolen och upp på motorcykeln för att äta middag på Kaevs, frampå kvällningen. Jag var så hungrig att jag glömde fotografera, men gott var det. Friterad kyckling med tunnskivad stekt potatis och sallad. När vi kom dit, satt Liz och Osmo där, det blev en hel del diskussioner om ditt och datt. Dygnet slog om från dag till natt, det var beckmörkt då vi åkte hem, förutom blixtarna som flög fram och tillbaka på himlen. Ett par små eldar såg vi på hemvägen, men jag är rädd för att det bara var sopor man brände.

Nu blir det kvällskaffe och sena rapport på TV, det blir nog en liten glimt av Sveriges sista-aprilfirande i alla fall.