Etiketter

, , , , , , , ,

Värmen står sig, idag hade vi 42 grader på eftermiddagen och att svalka sig i poolen gav som vanligt ingenting. Däremot är det väldigt vackert i alla trädgårdar just nu, eftersom det är lågsäsong är det dessutom så tyst och avkopplande.

Våra små husdjur, det vill säga de två ödlorna vid poolen, den ruvande fågeln på gräsmattan samt tusenfotingen, verkar alla må bra. När det gäller nyheter har man i Thailand bestämt sig för att frysa bensinpriser med mera, allt för att förhindra en infalation.

Rolf, Margareta och jag bestämde oss i alla fall för att hjälpa handeln på traven och åkte in till Prachuap (800THB tor). Margareta skulle köpa en klänning och själv letade jag torkad chili.

På marknaden träffade vi en trevlig dam som hjälpte oss tillrätta.

Här finns allt i matväg, vitlök och chili verkar vara huvudingredienserna i thailändsk matlagning.

Margareta och Rolf skulle försöka få ett par nycklar tillverkade, Margareta lyckades men Rolf får nog vackert betala de 400:- som det kostar i Sverige.

Vi gjorde naturligtvis ett stopp vid Tesco Lotus för att fylla på basförrådet.

Passade på att ta en Mangosmothie på MK när vi ändå var där.

På grund av värmen blev det bad o vila tills det var dags för middag. Margareta bjöd oss på en härlig måltid på vackra Verandah.

Jag tog Fried fishfilé och Rolf tog sin favorit pasta Carbonara.

Det fantastiska med denna restaurang är att de hämtar med bil helt kostnadsfritt. Huay Yang är en underbar liten by, långt borta från stress och annat som påverkar negativt. De flesta man möter är trevliga och positiva människor (nu pratar jag om turisterna) men det är klart på alla ställen finns det alltid några som aldrig blir nöjda. Ikväll har vi i alla fall träffat ett mycket nöjt par som vi mött tidigare, de arbetar annars i Shanghai.

Annons