Etiketter

, , , ,

Nu är vi hemma med halmen, ett gammalt uttryck som passar bra idag. Resan från Huya Yang gick bra, fint väder och sol som vanligt. Vi åkte förbi den fina infarten till Prachuap och tog ett foto i farten.

Vädret lämpade sig bra för bilkörning, det blev bara ett kort stopp i Hua Hin för en lättare måltid. Därefter direkt till Bangkok, dessvärre startade ett rejält oväder cirka en timma innan vi kom fram. Regnet forsade ner och ibland såg man nästan inte vägen, vi kom dock lyckliga och välbehållna fram till målet. Efter incheckningen hade vi några timmar att spendera innan avfärd. Passade på att ta en ny titt på den häftiga tavlan som hänger inne på terminalen. Den föreställer många av världens kunga- och kejsarpar, ett fantastiskt foto. Vårt kungapar har dessutom fått hedersplatsen bredvid Thailands kung Bhumibol och hans drottning Sirikit. Bilden är dock inte så tydlig här.Lite tydligare är fotot på en bit av de fantastiska statyer som står lite överallt på terminalen.

När vi sett oss mätta på konst av olika slag, blev det shopping och iskaffe. Flygplanet startade kl.01.15 men det blev lite turbulens strax efter starten, vilket gjorde att maten inte serverades förrän kl.02.30. Inte den vanligaste tiden att äta middag precis. Maten var dock utsökt.

En förrätt som bestod av ett glas champagne pilgrimsmusslor med gräslöksmajonäs samt lättrökt öring med kryddat smör. Till varmrätt blev det kokt lax, saffranspotatis samt en kryddig sås, Rolf föredrog en kycklingrätt. Den var inte dum den heller.

Färsk frukt och några goda ostar blev en bra avslutning av måltiden. Kaffe på maten är alltid gott, i synnerhet om man får en rosa savaräng fylld med vaniljkräm och färsk frukt till. Nu somnade vi ovaggade, vaknade inte förrän frukosten serverades och det bara var en timma kvar till landning. När vi kom ut ur terminalen stod Sten Lindgren och väntade på oss, tänk vad härligt att ha någon som ställer upp med sådana tjänster. Eftersom vi var lite trötta efter efter 35 mil i bil plus 11 timmar i luften, var vi väldigt tacksamma för detta. Väl hemkomna kl 08.00 hälsade vi på katten Maxi, packade upp lite, därefter åkte jag till vår avslutning i bokcirkeln. Nu har vi hämtat Bachus på Väddö, hälsat på barnbarn och nu skall vi SOVA.