Etiketter

, , , ,

Har du gjort något värdefullt idag? Jag tror, att det är Karin Alfredsson som har med den raden i alla sina böcker. Där är det bokens huvudpersons morfar, som frågade henne detta när hon var barn. Meningen är inte desto mindre betydelsefull för det. Kanske borde vi alla ställa oss den frågan varje kväll. I synnerhet nu när det börjar bli sommar, ledigheter och sommarstugevistelse m.m. Prova på dig själv, vem har jag uppmuntrat, bjudit hem eller gjort något värdefullt för idag? Är rädd för att det oftast blir 0.

Hyser stor beundran för de som har förmågan och orken att kämpa för de som har det så mycket sämre än vi. Vi stänger av elementen under sommaren för det är så varmt och på vintern sätter vi på den igen. Skulle vi frysa nattetid är det bara att ta på en pyjamas eller ett nattlinne, enkelt eller hur?

Inte tänker vi på att det finns de som inte har samma valmöjligheter. De här barnen  på fotot ovan ,har just fått sin första pyjamas och man riktigt känner hur glada de är. Dessutom har de tur, de får bo på ett barnhem i Namgel som ligger 8 km utanför Kathmandu. Där bor för närvarande 14 flickor i permanent boende. Tack vare det, får de kläder, mat, omvårdnad och möjlighet att gå i skolan. Detta barnhems grundare har jag förmånen att känna, vilket gör att jag kan garantera ett ideellt och säkert arbete. Eva Tedert Holmberg har startat föreningen Gatubarn i Nepal, titta gärna in på deras hemsida. www.gatubarnnepal.net

Eva (föreningen) har en vision; Inga barn ska behöva växa upp på gatan. Alla ska ha någonstans att bo, få sova under tak och kunna äta minst ett mål mat om dagen. Skulle kunna skriva en roman om detta arbete, men det är trevligare att läsa hemsidan. Eller ännu hellre, gå med i föreningen.