Etiketter

, , , ,

Vilken natt, har nästan inte sovit en blund, det var någon som tassade runt huset mitt i natten. Försökte göra husse o matte uppmärksamma, men de bara snarkade vidare, dessutom sa de åt mig att hålla tyst. Vilket jag inte gjorde, jag var säker på att den där räven var på gång igen.

Till slut steg husse upp och tittade ut genom fönstret, jag hade rätt, där stod den mitt i komposthögen, där Björn skall gräva metmask snart. Nu blir det ingen mask om den där lurvmoppen ska käka här varje kväll. Hur jag än försökte förklara för husse att jag ville ut o jaga släppte han inte ut mig, då skulle han ha fått se på drev. Men vill han inte ha en bra jakthund slipper han, övning ger färdighet och nu missade jag träning inför kommande jaktprov.

Fick i stället ta en promenad på förmiddagen med matte och husse, försökte förklara att jag gärna ville springa lös och kolla vad det var som rörde sig längre in i skogen. Icke sa Nicke.

Har bestämt mig för att hämnas om matte inte släpper mig, hon brukar ge sig är lite mer ”mjukis” än husse.

Anledningen att jag inte får springa lös nu är att det är något förbud mot att ha lösa hundar i skogen. Kan vara för att det finns så mycket ungar där just nu. Husse höll nästan på att trampa på denna björktrastunge i morse när vi var ut. Tycker själv det skulle varit kul att se hur fort den sprang om jag satt fart på den.

Matte gillar inte att jag bär på pinnar när vi är ute o går, därför letar jag alltid reda på en, ett bra sätt att få igång henne.

Ju större desto bättre, hon försöker säga loss men jag låtsas att jag inte begriper. Måste i alla fall kolla så att inte husse syns, han vet att jag fattar så är han i närheten är det bäst o släppa på stört. Det verkar klart åt båda håll så då går jag väl en bit.

En liten pinne i munnen är väl inget att gapa om, hon tror jag skall fastna i buskarna när jag kutar runt. Efter en lång dag som avslutades hos grannen, där husse fick något stärkande innan fotbollsmatchen på TV, tror det hette Macmyra whisky.

Själv var jag slut och sa god natt., Bachus

Annons