Etiketter

, ,

När man bor lite ut på landet, kan man hitta mycket runt husknuten. I går kom Eva och talade om att de hade fått en igelkott som hyresgäst på tomten.

Lite skygg var den, men man kan se hur den plirar lite med ena ögat. Hon hade naturligtvis blivit serverad en middag bestående av kattmat. Tror att katterna var helt ovetande om detta intrång i deras livsmedelsförråd. I vilket fall så är det roligt med igelkottar. Denna går nu under namnet Piggelina. (Detta fotot är Evas)

Lite avundsjuk blev jag dock, bland annat för att den kom mig att tänka på alla de små igelkottar jag såg, när jag var liten. Det är nu många år sedan vi hade en på tomten. Så ni kan tro att jag blev glad när jag en timma senare, fann denna lilla kotte tätt uppkrupen vid husgrunden. Antar att det är ett barn till den större. Tänk att de här små varelserna har cirka 15 000 – 16 000 taggar som är 2-3 cm långa på kroppen, den vill man inte sätta sig på. Skall du leta rätt på en igelkott, gör det vid skymningsdags, då är de ofta ute och letar mat.

Något annat som jag har bakom husknuten, är Evas växthus. Där prunkar det av allehanda örter och grönsaker, och det bästa är att hon låter mig ha tillgång till dem.

De här gurkorna fick jag igår, innan kortet togs var det fyra. Helt fantastiskt goda, hoppas verkligen att de kommer att ge en riklig skörd. Smakade så att man kan äta dem så där bara rakt upp och ner.

Middagen idag avslutades med en Kalvdans, och ja det var grannen bakom den andra knuten som stod för den råvaran, eller råmjölken kanske man ska säga.

Även detta ett minne från barndomstiden. Kalvdans är som en ostkaka, gjord av den första mjölken kon ger efter kalvningen. Den mjölken är otroligt proteinrik och detta gör att kalvdans bara behöver bestå av mjölk, socker och kanel, för att stelna. Det är alltså inga ägg i den och smaksättningen är naturligtvis efter tycke och smak. Har man inte ätit det har man missat något.

Annons