Etiketter

Dagen har bara runnit iväg, trevlig har den varit och regnet har haft vänligheten att hålla sig undan. Kaffe med ”gamla kollegor” på anrikt café förgyllde dagen.

Här tänker jag ge er ett recept på muffins, de är lite kraftigare än vanliga, dock smakrika och goda. Har man dessa, räcker det som tilltugg till kaffe eller te.

Muffins med skrädmjöl och vinbär.

26 stycken vanliga muffinsformar, (ej av amerikansk storlek)

Smält 200 gram margarin, ta av kastrullen och häll i 1,5 dl mjölk. Vispa 4 ägg och 3 dl strösocker ganska lätt. Tillsätt sedan 3 dl vetemjöl, 2 dl skrädmjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vanillinsocker i äggblandningen, varvat med mjölkblandningen. Häll 1 dsk smet i varje form, lägg i några vinbär eller andra bär, häll på ytterligare 1 dsk smet. Formarna skall vara fyllda till 3/4.  Grädda i 175 grader drygt 15 minuter. Kolla med sticka att kakan är torr. Perfekta att frysa.  N j u t.