Etiketter

, , , ,

Ibland går jag in och tittar på min facebooksida, där har det just nu blivit lite inne att visa bilder på gamla prylar.

Jag minns den här prylen mycket väl, det är en ”bulsastöt” som det hette i Blekinge. Med andra ord en potatispress/stamp. Tror faktiskt att jag har en sådan i mina gömmor. De uppfanns innan potatismospulvrets tid.

Idag var det bara 3 grader varmt ute, och kylan trängde sig på när hunden ville ut vid 06.20 tiden. När jag ändå var ute passade jag på att ta in dagstidningen, vilken jag la på biltaket för att inta ha den med på promenaden. Åkte sedan till stan och kom på att tidningen var kvar på biltaket. Någon fick idag en inflygande dagstidning på sin tomt.

Mina orkideér har stått ute hela sommaren, men fick idag förpassas tillbaka till sina gamla fönsterbräder igen.

Det är fyra stycken och på samtliga såg jag att det nu kommer nya blomknoppar. En del av dem kommer längst ut på de gamla grenarna, man skall tydligen inte klippa av dem när de blommat klart.

Nu blir det spännande att se om alla kommer att blomma fullt ut. Blommorna trivs inne, men Maxi tycker fortfarande att det är skönt att ligga och lata sig i solstolen ute, stolen får väl stå kvar ett tag till. Har ju inte hjärta att ta bort honom från hans favoritplats som han ockuperade tidigt i somras.

Annons