Etiketter

, , , , , ,

Mycke vill ha mer, ett uttryck som härstammar från ett gammalt uttryck som lyder, ”Girigheten har ingen botten”. Visst ligger det mycket i detta, det fick vi nog klart för oss när vi såg gårdagens TV-program. Tänker på ”Fridlyst” med Mattias Klum, igår handlade det om regnskog och orangutangens möjlighet till överlevnad. Från helikoptern kunde man se vilka enorma ytor regnskog man skövlat, varför? Jo, för att vi skall kunna köpa en massa saker vi inte behöver. Trots att vi ofta har allt och mer därtill, köper vi mer och mer. Glass, godis, designade hushållsartiklar i plast, leksaker, smink, listan kan bli hur lång som helst. Hädanefter blir det koll, innehåller det Palmolja, nej tack.

Titta här så glad hunden är när han får springa lös på en skogsväg, går han längre in kan han möta, renar, rävar, älgar, till och med björnar. Alla får plats och alla lever i sin naturliga miljö. Det borde orangutangen också få göra, nu får vi göra vad vi kan för att hjälpa till och bevara regnskogen.

Man kan ha det mysigt utan att köpa en massa prylar, kolla här vilket fint sken vi har till vårt kvällsfika. Rolf har gjort en liten hylla när han putsade murstocken och inte kostade den skjortan.